The Accidental Tourist Class 9 English Moments Chapter 9 NCERT Solutions

The Accidental Tourist Class 9 English Moments Chapter 9 NCERT Solutions

Class 9 English NCERT Solutions

NCERT Solutions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist

NCERT Solutions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist – Here are all the NCERT solutions for Class 9 English Moments Chapter 9. This solution contains questions, answers, images, explanations of the complete chapter 9 The Accidental Tourist (English-Moments) taught in class 9. If you are a student of class 9 who is using NCERT Textbook to study English (Moments), then you must come across chapter 9 The Accidental Tourist. After you have studied lesson, you must be looking for answers of its questions. Here you can get complete NCERT Solutions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist in one place.

The Accidental Tourist NCERT Solutions for Class 9 English Moments Chapter 9 are part of NCERT Solutions for Class 9 English. Here we have given CBSE Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist.

Also See: NCERT Solutions For Class 9 English Moments Chapter 6 Weathering the Storm in Ersama

The Accidental Tourist Class 9 English Moments Chapter 9 Question Answers

NCERT Textbook Questions

Think about it
(Page 60)

Question 1: Bill Bryson says, “I am, in short, easily confused.” What examples has he given to justify this?
Answer: Bill Bryson never had a pleasant journey. He got easily confused. Citing examples, he said that he could not easily find lavatory in a cinema hall and finally found himself standing nearby a self-locking door. At the hotels too, he asked his room number many a time in a day.

Question 2: What happens when the zip on his carry-on bag gives way?
Answer: The author got much confused in that condition. When the zip on his carry-on bag gave way, everything within fell on the ground and scattered all over. Newspaper cuttings, loose papers, tobacco packet, magazines, passport, English money and film spread over a large area.

Question 3: Why is his finger bleeding? What is his wife’s reaction?
Answer: His finger gashed while he tried to pull the zip forcefully and it started bleeding. At this his wife looked at him with an expression of wonder and remarked, “I can’t believe you do this for a living”.

Question 4: How does Bill Bryson end up in a “Crash position” in the aircraft?
Answer: Once while he was travelling in an aeroplane, he leaned over to tie up his shoe laces. As soon as he leaned over for this purpose, someone in the seat ahead of him threw his seat back. Thus, the author ended up in a “crash position”.

Also Read: NCERT Solutions for Iswaran the Storyteller Class 9 English Moments Chapter 3

Question 5: Why are his teeth and gums navy blue?
Answer: Strange things used to happen with him. It was his worst experience. He was sucking on the end of his pen while writing important thoughts. He was lost in talking with an attractive lady and could not notice the leakage in the pen. When he visited the lavatory he found his teeth and gums navy blue.

Question 6: Bill Bryson “ached to be suave”. Is he successful in his mission? List his ‘unsuave’ ways.
Answer: It is quite clear that Bill Bryson ached to be suave. He is not successful in his mission. He got himself in a car and closed the door without leaving 14 inches of coat outside, wore light-coloured trousers without discovering at the end of the day that he had at various times sat on chewing gum, ice cream, cough syrup and motor oil.

Question 7: Why do you think Bill Bryson’s wife says to the children, “Take the lids off the food for Daddy”?
Answer: Bill Bryson’s wife was aware of the travelling habits of her husband. To avoid any awkward situation, she says, “Take the lids off the food for Daddy” as she did not like her husband to take the lid off the food in his particular style.

Question 8: What is the significance of the title?
Answer: The title is quite significant. After going through the whole story it becomes quite vivid that Bill Bryson is The Accidental Tourist. There are various such examples which prove the appropriateness of the title. The title itself suggests about the various strange and accidental experiences of the author.

Also See: NCERT Solutions For Class 9 English Moments Chapter 5 The Happy Prince

Talk about it
(Page 61)

Question 9: To get confused and behave in ‘unsuave’ ways like Bill Bryson is normal and human. Tell your class about any similar situation that you found yourself in.
Answer: On January 1,20061 was invited to attend a party in a hotel. I was excited about it. When sitting round the table we were discussing about our past experiences, I got up to attend a telephonic call and moved outside. I was in such a hurry that I did not notice the waiter coming. I hit the tray and all the edibles fell upon the ladies and gentlemen sitting over there. Their clothes went dirty and they became furious. They started criticising me for my carelessness. It was such a scene where I felt embarrased. I left the party at once.

We hope the NCERT Solutions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist help you. If you have any query regarding CBSE Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist, drop a comment below and we will get back to you at the earliest.

Also See: NCERT Solutions For Class 9 English Moments Chapter 8 A House is Not a Home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *